Bevers (5-7 jaar)

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar en helemaal gewend op school? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers. Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof, Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’ genoemd.

Kampen

Op kamp met de bevers is een groot feest! Om alvast een beetje te kunnen wennen aan hoe het gaat op kamp, houden we een paar weken voor het zomerkamp van de bevers een ‘wenkamp’ op eigen terrein. We slapen dan één nachtje in ons eigen clubhuis, terwijl we leuke spelletjes en toffe activiteiten doen. 

In het eerste weekend van de zomervakantie vindt altijd het zomerkamp van de bevers plaats. We slapen dan in een clubhuis van een andere scoutinggroep, ergens in de provincie Zuid-Holland. De leiding is vaak al maanden vooraf bezig met het bedenken van een gaaf thema en het voorbereiden van alle leuke activiteiten voor dit kamp.
Naast de beverkampen is er ook nog het hemelvaartskamp van de hele vereniging. Omdat het kamp plaatsvindt in Kasterlee, net over de grens in België, nemen de bevers ieder één ouder mee op kamp. Zij blijven met hun vader of moeder één nacht terwijl de oudere kinderen nog wat langer blijven.