Welpen (7-11 jaar)

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en leuke dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot 11 jaar spelen in de jungle of op het water. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De welpen spelen regelmatig in het thema van de jungle. De welpenleiding wordt op scouting bij zijn of haar scoutingnaam genoemd. Hun namen komen van het verhaal van Jungleboek en elk karakter heeft bepaalde kwaliteiten en eigenschappen die bij de leiding passen. Deze kwaliteiten komen ook weer overeen met de activiteitengebieden van scouting. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over kaartlezen en Baloe weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala spelen de welpen een spel en met Ikki leren ze samenwerken. Aangezien wij een waterscouting vereniging zijn, zijn de welpen ook regelmatig op het water te vinden. Om die reden is het verplicht een zwemdiploma te hebben als je bij de welpen komt. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Insignes

Welpen kunnen insignes verdienen. Hiervoor moeten ze twee van de drie insigne-opkomsten aanwezig zijn en laten zien dat ze hun best hebben gedaan en ook iets geleerd hebben. Een insigne dat elk jaar terugkomt voor alleen de oudste welpen is het zakmesinsigne. Dit is het enige insigne waar buiten de reguliere opkomsttijden aan wordt gewerkt. Verder kun je denken aan een kampvuurinsigne waar de welpen leren op een verantwoorde manier vuur te maken of een knoopinsigne waar ze de basis van het knopen leren. En zo zijn er nog veel meer insignes.